Barn svalkar sig i en fontän. Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vårvädret

Årets första längre period med varmt väder i sikte

Det ostadiga vädret som stora delar av Sverige har fått dras med under inledningen av helgen väntas hålla i sig även över måndagen, skriver Expressen. Men sedan ser det ut att vända när ett högtryck från Atlanten ger temperaturer på runt 20 grader i Götaland och Svealand.

– Men det kommer ändå vara lite molnigt, så det är inget jättekanonväder, säger Per Holmberg, meteorolog på Storm.

Efter tisdag blir det åter kallare igen innan värmen kommer tillbaka till helgen. Enligt Holmberg finns det chans att vi då får årets första period med ihållande värme.

Toppnyheter

Johanna Sandwall. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Coronavirusets spridning – Sverige

Socialstyrelsen: Mer grönt än rött i vår lägesbild

Trenden med minskat antal avlidna i covid-19 per dygn fortsätter, skriver TT. Dessutom ser elva av Sveriges 21 regioner en förbättring på kort sikt och nio av dem på längre sikt.

– Det är första gången vi har mer grönt än rött i vår lägesbild på kort sikt. Det står ju för någonting i alla fall, Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Enligt Socialstyrelsen innebär kort sikt 48–72 timmar, och lång sikt 10–15 dagar.

2 tim
Stefan Löfven. Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

M KU-anmäler Löfven: ”Felaktigt om testning”

Moderaterna KU-anmäler statsminister Stefan Löfven för att ha misslett allmänheten i en intervju i Sveriges Radio, rapporterar Aftonbladet.

I intervjun sa Löfven att det är regionerna som ansvarar för testningen av alla de fyra prioritetsgrupperna, något som M anser vara missledande.

“Statsminister Stefan Löfven (S) har i uttalanden till media misslett åhörarna till en felaktig uppfattning avseende testning för covid-19”, skriver Edward Riedl, riksdagsledamot för M, i anmälan.

5 tim
Läs mer om Coronavirusets spridning – Sverige

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer