Arbetsmarknad

HANDOUT / TT NYHETSBYRÅN
Kompetensutvisningarna

Spotify vill stoppa kompetensutvisningarna

Spotify är ett av de svenska företag som drabbats hårt av kompetensutvisningar, det vill säga medarbetare som utvisats på grund av en snäv tolkning av regelverket, skriver Svenskt Näringslivs redaktion. Det har gjort att Sveriges rykte solkats bland utländska topptalanger.
– Vi letar efter talanger från hela världen. Vi vet att de vi letar efter kan få jobb var som helst. De så kallade kompetensutvisningarna har gjort att vi har det svårt att konkurrera och bli en attraktiv arbetsgivare. Detta gäller inte bara Spotify utan alla svenska företag som vill växa och bli en del av ett globalt samhälle, sa Katarina Berg, HR-chef på Spotify, när frågan diskuterades på ett seminarium i riksdagen nyligen.
Enligt henne har Spotify har anställda som inte vet om de får vara kvar i Sverige – trots att de har ett stort behov av dem.
– För Spotify är väldigt viktigt att kunna anställa topptalanger oavsett varifrån de kommer, den här problematiken har gjort det svårare för oss att locka till oss de talanger vi behöver för att fortsätta vara framgångsrika.
Hon hänvisar även till den ryktesspridning som uppstått internationellt efter en rad uppmärksammade kompetensutvisningar.
– Det började spridas i olika nätverk om att man skulle akta sig för att jobba i Sverige – på grund av att man kunde riskera att bli utvisad. Det gjorde att vi tappade fokus från vår kärnfråga: hur vi ska kunna expandera.

21 maj
Marcus Ericsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kompetensutvisningarna

Eshaq kan utvisas efter domstolens mejlmiss

När Eshaq Azimi från Afghanistan fick nej på sin asylansökan hade han som anställd byggnadsarbetare ytterligare en möjlighet att söka arbetstillstånd – om inte det vore för att Migrationsöverdomstolen i Stockholm knappade in fel mejladress, skriver Ekot.
Följden blev att Azimi aldrig fick avslagsbeskedet och missade att skicka in sin arbetstillståndsansökan i tid.
Domstolen erkänner misstaget men står fast vid beslutet.
– Vi har meddelat vårt beslut och det går inte att göra någonting åt det. Vi är också sista instans, säger Peder Liljeqvist, lagman på Migrationsöverdomstolen till Ekot.
– Det är oprofessionellt att de gör så här. Jag försöker att ta mig fram i samhället och försörja mig själv. Jag känner mig besviken, säger Azimi.

23 maj
Läs mer om Kompetensutvisningarna
Hasse Holmberg / TT / TT NYHETSBYRÅN
Debatten om arbetstiden

SKL: Tillfälliga anställningar behövs

Förra veckan redovisade Arbetet SCB-statistik som visar att vikarier, timanställda och på allmän visstid ökar. Drygt en femtedel av de utrikesfödda som arbetar har den typen av anställningar. – De utrikesfödda har färre alternativ, de har större desperation att få ett jobb. Har man så dåligt förhandlingsläge, då är man beredd att ta de här jobben, säger Tomas Berglund, professor i sociologi på Göteborgs universitet och expert på tidsbegränsade anställningar, till tidningen. Men Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, understryker behovet av tillfälliga anställningar.
– Väldigt många arbetsgivare har ju ofta en provanställning, så att man testar den man vill anställa. Då kan även den enskilde arbetstagaren se om jobbet och arbetsuppgifterna är något som man trivs med, säger Agneta Jöhnk, chef för avdelningen för arbetsgivarfrågor hos SKL, till Arbetet.
Hon fortsätter:
– Vi har verksamhet som pågår dygnet runt alla dagar i veckan, det blir väldigt svårt att inte ta in vikarier.

23 maj
Läs mer om Debatten om arbetstiden