Malin Hoelstad/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arbetsförmedlingens framtid

Arbetsförmedlingen stoppar Stordalens annons: ”Lättkränkta”

"Mångfald innebär en bättre kultur", säger Petter Stordalen, ägare och grundare till Nordic Choice Hotels. Men Arbetsförmedlingen blev så provocerade av en av koncernens jobbannonser att de helt sonika avpublicerade den och stängde av koncernens möjlighet att publicera nya.

“We don’t hire disabled people, immigrants, persons with a criminal record, gays or lesbians, Norwegians or divorcees.
We hire individuals.”

Så står det i jobbannonsen som Clarion Hotels publicerade på Arbetsförmedlingen i förra veckan. Men snart efter publiceringen kom ett mejl från Arbetsförmedlingen, där de skrev att annonsen innehöll diskriminerande text och att de därför hade valt att plocka bort den. Kai Stava-Husebø är ansvarig för rekryteringen.

– Jag blev lite förvånad, för vi har använt samma text i ungefär tre år nu, säger han till Arbetsmarknadsnytt.

Han säger att annonsen är lite ”in your face”, det vill säga svår att värja sig emot, men att det också är syftet. Han vill att folk ska tänka till lite och menar att Clarion Hotels verkligen vill uppmana alla till att söka.

– Vi vill att alla ska vara sig själv, vara individer, inte bli placerade i en box, säger Kai Stava-Husebø, som förutom att vara Business Performance-direktör (motsvarande controller-chef) också är ansvarig för Nordic Choice-koncernens hela Pride-satsning, som genom åren har varit tämligen omfattande och spektakulär.

Blev chockad

Ann Mårder är Nordic Choice Hotels HR-chef. Hon berättar att hon blev chockad när hon förstod att Arbetsförmedlingen hade stoppat deras annons med motiveringen att texten var diskriminerande.

– Har de inte läst den? Det är ju precis det den inte är, säger hon.

Arbetsförmedlingens motivering till avpubliceringen var att de hade fått klagomål. De skriver i sitt mejl att ”De flesta förstår nog att ni inte menar detta utan tvärtom, men vi har fått klagomål”.

Arbetsmarknadsnytt har sökt Arbetsförmedlingen för en kommentar. De låter via sin pressekreterare hälsa: ”En annons från Clarion togs bort då den innehöll text som strider mot villkoren för annonsering på Platsbanken och kunde uppfattas som diskriminerande. Det här gällde dock bara en annons, Clarion har flera andra annonser ute på Platsbanken.”

Men att det bara gäller en annons visar sig inte stämma. Arbetsförmedlingen har i själva verket, stängt av hela Nordic Choice-koncernens möjlighet att skapa nya annonser i Platsbanken och hänvisar till tidigare diskriminerande annons.

Choice har valt att inte gå Arbetsförmedlingen till mötes. Annonsen kommer inte att återpubliceras i någon annan form, utan det är den ursprungliga texten som gäller.

Efter kritiken har Arbetsförmedlingen valt att öppna upp för Nordic Choice Hotels att publicera jobbannonser igen. Så här kommenterar presstjänsten händelserna till Arbetsmarknadsnytt:

”Det har visat sig nu att de felaktigt varit avstängda från en av våra tjänster för att publicera annonser. Det har rättats till och vi beklagar att vi inte kände till detta tidigare.”

Toppnyheter

Anders Wiklund / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Förre Metall-basen: Därför tappar LO i relevans

LO:s guldålder är förbi och tack vara medlemstappet har organisationen inte längre samma inflytande som tidigare. Det konstaterar den tidigare Metallordföranden Göran Johnsson i en intervju med Lag & Avtal

– Den makt som en LO-ordförande hade för några decennier sedan, den finns inte längre. Du kan vara hur duktig ordförande som helst, men ska du bli riktigt lyssnad på, då ska du ha makt, säger han till tidningen.

Facken har misslyckats totalt med det lokala intresset, anser Johnsson.

– Jag tror att många känner att de är långt ifrån inflytande, och att man är orättvist behandlad när man är långt ute i periferin, säger han.

Utöver att vända utvecklingen på det lokala planet anser Göran Johnsson att det krävs ett intelligent ledarskap, att både protestera och leverera.

– Och att stå upp för solidariteten. Om LO förlorar kraft och inflytande, och blir alltför ihålligt, då tror jag solidariteten tar stryk, säger han till Lag & Avtal.

13 nov
Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Krönika: ”LO:s hövding måste försvara territoriet från angripare”

I veckan meddelade LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att han avgår i sommar. Krönikören Stig-Björn Ljunggren spekulerar i Arbetsmarknadsnytt kring Thorwaldssons efterträdare och förklarar vilka egenskaper som krävs av LO:s nästa hövding.

Vem som än blir ordförande behöver den hålla samman LO, stoppa medlemstappet och ”hålla gruppens krigare i form så de kan försvara territoriet från angripare”.

”Men betoningen bör ligga på den första punkten – hur kan LO hjälpa till att utveckla svenskt näringsliv, svensk välfärd och ytterst de institutioner som gör det här landet till ett rätt hyggligt land. Och att det i slutänden finns ett mervärde att förhandla om”, skriver Ljunggren.

6 nov
Läs mer om Fackens framtid
Sveriges finansminister Magdalena Andersson Joshua Roberts / TT NYHETSBYRÅN
Den svenska kronan

”Kronan faller – folket har rätt att få en förklaring”

”Kronan faller inte bara på valutamarknaden, den faller också mellan stolarna”, skriver den tidigare regeringstjänsteman Christer Wretborn på SvD debatt. Han menar att situationen är ett samhällsproblem där både Riksbanken och regeringen skyller ifrån sig.

”Svenska folket har rimligtvis att rätt att begära att de politiker de valt ger en förklaring till den nuvarande situationen och hur de tänker hantera den”, avslutar Wretborn.

1 tim
Hans Christiansson
undefined

Verkstadsbolag gynnas av svag krona

Den svaga kronan har haft en positiv effekt för flera verkstadsbolag, som annars hade drabbats hårdare av konjunkturavmattningen, rapporterar Sveriges Radio.

Efter rapportfloden står det nu klart att många bolag inom verkstadsindustrin hade befunnit sig i en väldigt annorlunda situation i dagens konjunkturutmattning, om det inte varit för den svaga kronkursen.

Särskilt gynnsam har den svaga kronan varit för vissa bolag, som Volvo och Sandvik, bolag som har produktionskostnader i svenska kronor och intäkter i hårdvaluta.

Men har man, som exempelvis ABB, att man redovisar i dollar drar man inte alls nytta av kronfallet. Dessutom kan det ha negativ effekt när företag gynnas av svag valuta för länge.

– Det innebär att du har ett lägre omvandlingstryck på företagen. Ibland kan det vara bra med lite kriser och lite tuffa tider för att driva på effektiviseringar, säger Esbjörn Lundevall, aktiestrateg på SEB, till Sveriges Radio.

4 tim
Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

”Är vi beredda på en värld utan fysiska pengar?”

Det är bara att heja på Ingves för annars löper man risken att ens framtida digitala plånbok helt domineras av pengar med Marc Zuckerberg i profil, skriver Patricia Hedelius i en kommentar på SvD.

I takt med att kontantbetalningarna blir allt färre och fler och fler kryptovalutor, som exempelvis Facebooks libra, etableras kommer vi allt närmare ett kontantfritt samhälle. Men det finns fortfarande risker med att slopa den fysiska kronan helt, menar Patricia Hedelius.

Hon skriver att Riksbanken har kritiserats för mycket, men när det gäller behovet av e-krona så väckte man frågan redan 2017 och tajmingen var perfekt. Men det krävs också att politikerna, lagstiftarna tar tag i frågan.

”Centralbankens omtalade planer på en e-krona är på sätt och vis bara en anpassning av betalningsmedlet till den moderna utvecklingen. Att kunna välja e-kronor framför andra valutor präglade av globala storföretag eller banker borde vara en självklarhet”, skriver Patricia Hedelius.

5 tim
Läs mer om Den svenska kronan

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jobbutmaningen för nyanlända

Blomstrande integration går att uppnå i utsatta områden

Nyanlända i utsatta områden i Göteborg jobbar främst inom tjänste- och servicesektorn. En stor andel jobbar i vanliga bristyrken med förhållandevis låga krav på utbildning. Det visar en kartläggning från Almega.

Enligt Almega måste företagsklimatet förbättras för tjänsteföretag i Göteborg för att skapa fler jobb för de nyanlända.

– Utmaningen handlar också om hur vi får anställda att gå från ingångsjobb till bristyrken. Vi har föreslagit ett kompetensavdrag som innebär att företag får ökade avdragsmöjligheter när de investerar i sin personals kompetensutveckling, säger Andreas Åström i ett pressmeddelande.

1 tim
undefined

Kommuner: Försörjningsstöden rusar när extratjänsterna fasas ut

När de så kallade extratjänsterna och andra program för nyanlända fasas ut samtidigt som Arbetsförmedlingen drar ned ser kommunerna att notan för försörjningsstöden, det som tidigare kallades för socialbidrag, skjuter i höjden.

Det skriver Arbetsmarknadsnytt.

– Det är framförallt mindre kommuner som tagit emot många flyktingar som drabbas när man drar ned. Det sker innan andra lösningar finns på plats och då blir den sista utposten försörjningsstöd, säger Annika Wallenskog, chefekonom på SKL, Sveriges kommuner och landsting.

Hon uppger också för Arbetsmarknadsnytt att extratjänsterna var ett alternativ till försörjningsstöd för de nyanlända.

– Ja, precis. Det kan man säga och för många flyktingar som kom runt 2015 löper också de olika statliga ersättningarna och etableringsprogrammen ut nu.

Claes Hultgren är kommunchef i Filipstad i Värmland, en kommun med drygt 6 000 invånare. Där låg utgifterna för försörjningsstödet på runt fem miljoner kronor för drygt tio år sen. I år är prognosen 31 miljoner kronor, enligt SVT.

– Vi har tagit emot väldigt många flyktingar och många står väldigt långt från arbetsmarknaden. Många har gått från försörjningsstöd till en extratjänst och nu befarar vi att en rätt stor andel av dem blir beroende av försörjningsstöd igen, säger Claes Hultgren.

För att lösa den akuta situation tittar nu kommunerna på om de själva kan ta en aktivare roll på arbetsmarknaden.

– Vi hoppas hitta lösningar som gör att vi kan medverka i arbetsmarknadspolitiken. Det är en fråga med hög prioritet, sa SKL:s ordförande Anders Knape till tidningen Arbetsvärlden nyligen.

14 maj
Läs mer om Jobbutmaningen för nyanlända
Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kaoset på Postnord

”Ge oss mer tid för att dela ut brev, politiker”

För att möjliggöra en modernisering av postservicen utan att tvingas kompromissa om minskad klimatpåverkan krävs det att Postnord får mer tid på sig att dela ut brev, skriver Annemarie Gardshol, koncernchef och VD Postnord Sverige, på Aftonbladet debatt.

I takt med att allt färre brev skickas blir det svårare för Postnord att kunna finansiera utdelning i tid. Från årsskiftet höjs portot med två kronor, men det kommer inte räcka.

Därför krävs det nu att regeringen utökar postförordningens kvalitetskrav från två till tre dagar, annars tvingas man återgå till utdelning med flyg, något som inte är önskvärt med tanke på klimatpåverkan.

”Postnord står redo att ställa om, men vi behöver politiskt stöd för en reform som kan minska vår klimatpåverkan och som innebär att tidpunkten för när den samhällsomfattande posttjänsten behöver offentligt stöd kan skjutas upp” skriver Annemarie Gardshol.

1 tim
Läs mer om Kaoset på Postnord