MARKO SÄÄVÄLÄ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arbetsförmedlingens framtid

Arbetsförmedlingen fortsätter censurera platsannonser

Det var Petter Stordalen som slog larm: Jobbannonser från Clarion Hotels plockades bort. Enligt AF var innehållet ”provocerande”. Nu visar det sig att också andra företag fått sina jobbannonser censurerade, ofta på inkonsekventa och oklara grunder. Det rapporterar Arbetsmarknadsnytt.

Det är inte enbart hotellkedjan Nordic Choice Hotels som råkat ut för att Arbetsförmedlingen plockat bort jobbannonser från Platsbanken. Det svenska företaget People Productions driver Vikarie Direkt och Lärarförmedlarna som varje år anställer runt 2 000 personer har samma erfarenheter som hotellföretaget.

– Vi har under flera år drabbats av att Arbetsförmedlingen stoppar våra annonser på oklara grunder. Vi får bara inkonsekventa, irrelevanta och otydliga svar. Det här är ett stort bekymmer för oss, säger säger vd:n Patricia Olby Kimondo.

De återkommande refuseringarna har förvärrats i takt med att företaget expanderar och behöver annonsera mer. Varje gång som en platsannons stoppas blir det diskussioner - ”ett tidsödande tjafs” - enligt vd:n. Inte sällan resulterar det i att annonsen trots allt publiceras.

– Det är oroväckande att Arbetsförmedlingen så öppet visar att den är en omodern aktör som inte hänger med i utvecklingen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer