Apples utveckling

Apples nya Iphone-modeller överraskade inte

Apple genomförde under tisdagskvällen sitt stora Iphone-event för året och presenterade en trio nya telefoner som följer upp förra årets Iphone XR, XS och XS Max. Eventet bjöd inte på några överraskningar, då det mesta läckt ut redan på förhand. Vi fick således se tre nya telefoner som i stora stycken påminner om föregångarna.

Årets två nya flaggskeppstelefoner får namnen Iphone 11 Pro och Iphone 11 Pro Max. Telefonerna får Apples nya kraftfulla A13 Bionic-chipp och är dessutom rustade med tre kameror på bakstycket istället för två. Båda telefonerna får dessutom mer kraftfulla batterier än föregångarna.

Apple släpper även en uppföljare till förra årets Iphone XR, en enhet som får namnet Iphone 11 och som i huvudsak skiljer sig från föregångaren genom att den har en dubbelkamera och en mer kraftfull processor.

Alla de tre nya telefonerna släpps den 20 september.

Utöver det har man även visat upp en ny version av sin enklaste Ipad med 10,2-tumsskärm, en ny version av smartklockan Apple Watch, samt presenterat lanseringsdatum och priser för sina streamingtjänster Apple Arcade och Apple TV+. Båda tjänsterna lanseras inom bara några få veckor.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer