Lina Hurtig och Anna Anvegård.   Greg Bartram / TT NYHETSBYRÅN
Sport

Anvegård räddade Sverige från storförlust mot USA

Sverige låg under med 3–0 och var på väg mot en historiskt stor förlust borta mot USA när de avslutade landslagsåret i Columbus, Ohio. Men tack vare skyttedrottningen Anna Anvegårds två mål avslutade Sverige landslagsåret med hedern i behåll.

– Det är skönt att göra mål, men man spelar fotbollsmatcher för att vinna och det gjorde vi inte, säger Anvegård efter 2–3-förlusten.

USA var kanske inte överlägset rent spelmässigt, men de rutinerade anfallarna Carli Lloyd och Christen Press var dödligt effektiva och satte press på svenskarna.

Samtidigt var flera namnstarka mittbackar skadade och kunde inte spela: Nilla Fischer, Linda Sembrant och Amanda Ilestedt. Men i stället fick Emma Kullberg förtroendet att spela från start. I andra halvlek kom 17-åriga talangen Hanna Bennison in och lite senare även lagkamraten från Rosengård, Anna Anvegård.

– Det var skönt att vi fick göra två mål i andra och på något sätt få känna, det ger ändå lite självförtroende, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson enligt Fotbollskanalen.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer