John McCains begravning.  Pablo Martinez Monsivais / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
John McCain 1936 - 2018

Analyser: Trumps attacker upphör inte vid gravstenen

Att president Donald Trump fortsätter att attackera partikollegan och tidigare presidentaspiranten John McCain, som dog förra året, visar att hans strider inte ens upphör vid graven.

”Att reta en död man måste vara det ultimata mobbardraget. Men trots det fortsätter president Donald Trump att prata skit om den framlidne senatorn John McCain”, skriver NBC:s Jonathan Allen i en analys.

Han menar att striden är ensidig och att det är svårt att se vilka de eventuella vinsterna skulle vara: ”Trump har redan vunnit över de republikaner som ogillade att McCain svek partilinjen i en rad olika frågor genom åren”.

Däremot, skriver Allen, finns det en påtaglig risk att Trump alienerar de som gillar hans politik, men som antingen vill hedra vad McCain gjorde för landet eller som ”helt enkelt finner det under presidentskapets värdighet att offentligt attackera en död rival”.

CNN:s Chris Cillizza håller med. ”Oavsett om det finns en politisk vinst i att vanära en person som tjänat staten under en livstid, så är det helt enkelt fel.”

Mer om Trump vs Mccain

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer