H&M:s vd Karl-Johan Persson till vänster. Ordföranden Stefan Persson till höger.  Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
H&M:s utveckling

Analyser: H&M på rätt väg – aktien kan lyfta i höst

H&M:s ökade försäljning i det tredje kvartalet visar att klädjätten nu är på rätt väg efter fjolårets problem, skriver Dagens Industris Ulf Petersson.

Han pekar på att aktien var upp 50 procent sedan årsskiftet när aktiemarknaden fick analysera siffrorna. Hade inte aktien rusat så mycket i år borde aktien ha handlats upp på de färska siffrorna. Men nu sjunker aktien istället ett par procent, menar DI-skribenten.

”Möjligen får H&M-aktien därmed sin revansch när resultatsiffrorna också släpps i oktober”, skriver han.

H&M:s comeback har varit imponerande, skrev SvD Näringsliv Patricia Hedelius innan bolaget släppte sina färska försäljningssiffror.

”Det man hittills åstadkommit, på relativt kort tid, med ett uppdaterat butikskoncept och utvecklingen av e-handeln är imponerande”, skrev hon bland annat.

Tredje kvartalet – juni till augusti

Försäljning: 62 572 mkr
Väntat (Infront): 61 723 mkr
2018: 55 821 mkr

Läs också

Toppnyheter

Brexitmotståndare i London jublar. Alberto Pezzali / TT NYHETSBYRÅN
Brexit - förhandlingarna

Hundratusentals jublade i London när beskedet kom

Ett vilt jubel utbröt bland demonstranter i London när Boris Johnson fick ännu en smocka i parlamentet under lördagen.

Uppemot en miljon människor har samlats på gatorna för att demonstrera för en ny folkomröstning om brexit, och beskedet om att Johnson måste be EU om mer tid väckte optimism.

– Det är en miniseger för oss som vill vara kvar i EU, säger demonstranten John Warman till Reuters.

3 tim
Talmannen John Bercow i parlamentet i dag. JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT
undefined

Bakslag för Boris Johnson – parlamentet tvingar honom att be om brexitförlängning

Det brittiska parlamentet har röstat ja till ett tilläggsförslag som innebär att brexitprocessen försenas. Förslaget lades fram av den oberoende parlamentarikern Oliver Letwin och godkändes med siffrorna 322–306.

Detta innebär ett stort bakslag för premiärminister Boris Johnson som nu måste be EU att flytta fram brexitdatumet, som i nuläget är 31 oktober. Men Johnsons svar efter omröstningen var tydligt: Han kommer inte att be EU om mer tid.

Godkännandet av tillägget innebär också att det inte blir någon skarp omröstning om Johnsons brexitavtal under lördagskvällen. Enligt Johnson planerar man att hålla den omröstningen under nästa vecka i stället.

4 tim
ARIS OIKONOMOU / AFP
undefined

EU ber Johnson förklara sig ”så snart som möjligt”

EU-kommissionen ber Storbritannien klargöra vad som händer efter godkännandet av Oliver Letwins tilläggsförslag.

I praktiken innebär godkännandet av tilläggsförslaget att det inte blir någon skarp omröstning om brexitavtalet i parlamentet i kväll, och att Boris Johnson måste be EU om mer tid för Storbritanniens utträde. Något han i parlamentet sa att han inte tänker göra.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Junckers talesperson Mina Andreeva skriver på Twitter att man har noterat dagens utveckling.

”Det är upp till den brittiska regeringen att informera oss så snart som möjligt om vad nästa steg blir”, tillägger hon.

3 tim
Läs mer om Brexit - förhandlingarna

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer