Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Partiledardebatten

Analys: Glömde SVT att det är tre veckor till EU-val?

Tidigare rök de ofta ihop – men under kvällens partiledardebatt i Agenda var stämningen god mellan C-ledaren Annie Lööf och S-ledaren Stefan Löfven. Det skriver DN:s Ewa Stenberg i en analys.

”Annie Lööf och Stefan Löfven försvarade sin uppgörelse och angrep M och KD”, skriver hon.

Men Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin tycker i stället att de forna Allianspartierna höll igen med attackerna mot varandra.

– Men det förekommer ändå. Det är absolut väldigt tydligt att de har helt olika åsikter i flera frågor, säger hon i sändningen efter debatten.

Trots att det är tre veckor till EU-val fick valet inte plats som ett eget ämne i kvällens partiledardebatt i Agenda. Det konstaterade SvD:s Göran Eriksson efter den första timmen av debatten.

”Många anser nog att det är en uppgift för public service-tv att se till att så många väljare som möjligt nås av relevant information om vad EU-valet handlar om”, skriver han.

TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson skriver i sin analys att V-ledaren Jonas Sjöstedt var bäst i debatten, men att också Ulf Kristersson (M) visade mer glöd än tidigare.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer