TT
Brexit - analyser

Analys: Folkets verkliga fiender är flera

Nu sitter vi här med en regering som inte kan regera och hundratusentals britter som söker medborgarskap i andra EU-länder, människor bunkrar mat och mediciner, familjer har splittrats och militären står redo att ingripa ifall oroligheterna tar överhand. Så inleder Martin Fletcher sin kolumn i New Statesman om hur brexit har förändrat och skadat en nation i grunden.

Fletcher riktar skarp kritik mot inblandade politiker, även oppositionen, och menar att även om David Cameron är den värsta premiärministern i modern tid ligger Theresa May inte lång efter. Men även en del av den brittiska pressen som under lång tid ensidigt rapporterat negativt om EU och Storbritanniens roll pekas ut som medansvariga för den situation som landet nu befinner sig i.

”Folkets vilja” som är mantrat som brexitförespråkare använder för att skjuta ned alla slags argument som kommer i deras väg, skriver Fletcher, är idag inte heller ens säkert stämmer. Huruvida en majoritet av befolkningen vill se brexit är tveksamt, de flesta opinionsundersökningar under de senaste två åren har gett mer stöd åt stanna kvar i EU-sidan.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer