Maria Ågren/Stefan Löfven. TT
It-skandalen

Analys: Domslutet stänker tillbaka på statsministern

Arbetsdomstolens dom om den tidigare generaldirektören Maria Ågren kommer inte bli något hårt slag mot regeringen, säger Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach.

Han menar att media inte kommer att prata vidare om Transportstyrelsen efter det här. Och även om Ågren själv anser att hon delvis fått upprättelse och ska återfå sin anställning på Regeringskansliet kommer det inte bli som tidigare.

– Jag antar att det innebär att hon placeras på den så kallade elefantkyrkogården, där petade generaldirektörer brukar hamna, säger han till Ekot.

SvD:s Jonas Gummesson skriver i en analys att Arbetsdomstolens beslut att ge Ågren rätt stänker på statsminister Stefan Löfven, Säpo och på KU.

Han skriver att Säpo sjabblade när larmet gick, att KU sopade problemet under mattan och att Löfven vägrar ta på sig ansvaret.

”Statsministern har varit ovillig att ta på sig någon del av ansvaret för det inträffade, att informationsvägarna inte fungerade och att han egna statsråd inte tyckte att saken var värd att nämna.”

Läs mer

Bakgrund

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer