Anhängare vid Alan Garcías begravning.  TT
Korruptionsskandalen i Latinamerika

”Alan Garcías dramatiska självmord var politiskt”

”Jag tror på livet efter döden. Jag tror på historien. Och, om du tillåter, så tror jag att jag har en liten del i historien om Peru”, sa landets tidigare president Alan García i sin sista intervju i livet.

Jenny Alvaro, som producerade Garcías sista intervju, säger att han hade en ovanligt mjuk framtoning och lät sig dirigeras på ett sätt som inte var likt honom. Något var förändrat. Mindre än ett dygn senare var han död.

Det är The New Yorker som skildrar den sista tiden innan presidenten skjuter sig själv i huvudet i badrummet efter att García ertappats i en stor korruptionshärva. ”Om det fanns något tvivel om den politiska agendan i hans självmord, så suddades det ut i avskedsbrevet till barnen”, skriver tidningen.

Läs texten i länken nedan.

Om långläsning

Varje helg rekommenderar Omni-redaktionen några läsvärda längre reportage från olika delar av världen. Ämnesvalen kan variera från vecka till vecka.

Om Omni-helg

Långläsning är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer