I karriären

7 tips som lyfter din LinkedIn-profil

Får din LinkedIn-profil inte nog med trafik? Små misstag kan göra det lätt för en arbetsgivare att avvisa dig som en potentiell kandidat, baserat på din profil. Fast Company har listat experternas 7 tips du kan använda dig av för att öka din LinkedIn-profils attraktivitet.

Utöver att hålla dina kontaktuppgifter uppdaterade finns det en del saker som du kan göra för att öka en potentiell arbetsgivares intresse när hen besöker din profil.

  1. Välj rätt titel - Suzanne O’Brien, rekryterare och career advancement coach, menar att du inte alltid behöver ange din nuvarande titel utan istället en som reflekterar din målbild, men utan att vara missvisande. Hon rekommenderar också att undvika väldigt breda titlar, något som anger din expertis är mer attraktivt.
  2. Tydliggör information om din utbildning - Att vara otydlig om din nivå av utbildning kan göra arbetsgivare ointresserade snabbt, menar Debra Boggs, LinkedIn-profil-strateg och delgrundare av D&S Professional Coaching. Hon tipsar om att vara tydlig om vilken slags examen du har.
  3. Uppdatera din branschinformation - När arbetsgivare använder LinkedIn för att hitta potentiella kandidater så gör de filtersökningar. Om du bytt bransch men inte uppdaterat din LinkedIn kan du lätt falla genom nätet, menar O’Brien.
  4. Matcha din profil med ditt CV - Ett av de viktigaste tipsen från Bogg är att se till att din LinkedIn-profil och ditt CV stämmer överens. Dubbelkolla datum, titlar och annan vital information. Om det finns olikheter mellan CV:t och din profil kan arbetsgivaren komma att undra vilken information som faktiskt är korrekt.
  5. Visa upp din professionalitet genom din profilbild - En snygg och professionell bild behöver inte kosta skjortan, lovar Debra Bogg. Men håll dig borta från att använda bröllops- eller semesterbilder, eller selfies. Istället kan du lätt fixa en bra bild genom att be en vän om hjälp.
  6. Spela svår, inte desperat - Din profil ska tydliggöra att du är ute efter ett nytt jobb, men den ska inte osa desperation. Undvik att beskriva dig själv som villig att göra vad som helst, spela hellre lite svår, tipsar Viveka von Rosen, delgrundare av bolaget Vengreso.
  7. Undvik att knyta dig för hårt till din nuvarande arbetsplats - Som sagt, letar du nytt jobb så ska du vara tydlig med det. Skapa lite distans mellan dig och och din nuvarande arbetsplats, du marknadsföra dig själv - inte företaget. von Rosen tipsar om att du bör använda LinkedIn som en plattform för att visa upp din självständighet och ditt ledarskap, inte som en affischtavla för din arbetsgivare.

Toppnyheter

Från vänster: Annie Lööf delar ut valsedlar vid Gärdesskolan, Jimmie Åkesson kampanjar i Botkyrka, Per Bolund delar ut valsedlar vid ingången till en skola i Älvsjö.  TT
EU-valet 2019

Partiledare kampanjar in i det sista på valdagen: ”En högtidsdag för demokratin”

Under morgonen har flera partiledare röstat i EU-valet och ägnat sig åt sista minuten-kampanjande.

– Det är en högtidsdag för demokratin, särskilt nu när det är 100 år sedan kvinnor fick rösträtt, säger C-ledaren Annie Lööf till TT när hon delar ut valsedlar vid vallokalen i Gärdesskolan på Östermalm i Stockholm.

Själv har hon dock förtidsröstat.

SD-ledaren Jimmie Åkesson röstade vid lunchtid i vallokalen på Stockholms centralstation.

– Vi är vana vid smutsiga valkampanjer för vår del men jag tror att tonlägret i allmänhet har varit ganska uppskruvat på ett sätt som jag inte är säker på att jag upplevt tidigare, säger han i Expressen TV.

Tidigare under dagen har statsminister Stefan Löfven röstat i riksdagen och L-ledaren Jan Björklund i Bromma där han bor.

18 min
Stefan Löfven och hustrun Ulla Löfven.  Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN
EU-valet 2019

Stefan Löfven har röstat: Det känns alltid högtidligt

Statsminister Stefan Löfven och hans fru Ulla Löfven har röstat i EU-valet i vallokalen i riksdagshuset.

– Det känns alltid högtidligt att gå att rösta. Därför gör vi vår medborgerliga plikt även när det regnar, säger statsministern i Expressen TV.

Löfven har under hela valrörelsen varnat för framväxten av högerextrema krafter. Utanför vallokalen tog han åter upp frågan:

– Det handlar om huruvida EU ska gå mot demokrati, eller mot splittring och extremism.

Under dagen kommer Löfven bland annat att kampanja i Skärholmen.

2 tim
Läs mer om EU-valet 2019

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer
undefined