Jeff Chiu / TT NYHETSBYRÅN
Företagande i praktiken

6 tips: Så jobbar du som en superentreprenör

Är det dags att lägga i ytterligare en växel på jobbet? Entrepreneur har listat superentreprenörernas tips på hur du tar dig framåt i karriären.

  1. Beslutsamhet – En företagsledare måste kunna ta beslut, även de som ibland är tuffa. Det gäller att sätta sig in i varje situation och försöka förutspå konsekvenserna av beslutet, och i slutändan kunna stå för sitt val.
  2. Tänk både kortsiktigt och långsiktigt – Det kan vara en svår balansgång men en ledare måste klara av att ha en fot i nuet och en i framtiden, för att både kunna utvecklas och ta rätt beslut.
  3. Sluta aldrig söka ny kunskap – För att förhindra tristess eller att karriären planar ut gäller det att kontinuerligt söka sig till nya områden och skaffa sig mer kompetens. En ledare tar sig tid att utvecklas.
  4. Omge dig själv med smarta människor – Som företagsledare krävs talang som människokännare - du måste kunna hitta smarta och pålitliga människor att omge dig själv med, som du kan lära av för att ta dig vidare och utvecklas. Samma gäller för motsatsen – vet vilka människor som du inte kommer ha nytta av att sällskapa med.
  5. Våga säga nej – Steve Jobs var av meningen att innovation innebär att säga nej till tusen möjligheter, lika mycket som det innebär att säga ja. Håll koll på dina prioriteringar genom att inte säga ja till för mycket.
  6. Konfliktlösning och tålamod är nyckelfaktorer för framgång – Vägen till framgång är inte alltid raka spåret, utan den kantas också av motgångar och utmaningar. För att lyckas krävs tålamod och självförtroendet att ta sig an och lösa konflikterna som uppstår.

Toppnyheter

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer