Thomas Fuxborg/Polis som söker efter Wilma Andersson. TT
Den svenska kriminalpolitiken

500 förhör på en vecka – polisen ändrar taktik

Knappt två veckor har gått sedan 17-åriga Wilma Andersson senast sågs i Uddevalla och i veckan har polisen hållit 500 förhör, skriver GP. Nu kommer man ändra sin taktik i sökandet efter flickan – bland annat genom att lägga mer resurser på tips som man fått in de senaste dagarna.

– Det blir mer punktinsatser här och där med sökandet, och det kan ju i sin tur få ringar på vattnet, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Men polisen kan snart ha nått en gräns för hur länge man kan söka efter Wilma Andersson. Fuxborg tror att sökandet kan fortsätta veckan ut – efter det kan resurserna hos polisen behöva läggas om.

Läs mer

Toppnyheter

Kinesisk smittskyddspersonal. Xiong Qi / TT NYHETSBYRÅN
Sjukdomsutbrottet i Kina

Nytt virusfall i USA – kvinna i 60-årsåldern smittad

Ett andra fall av det nya kinesiska coronaviruset har bekräftats i USA, rapporterar amerikanska medier. Den smittade är en kvinna i 60-årsåldern i Chicago som reste till Kina i december och kom hem 13 januari.

Den första drabbade i USA var en man i 30-årsåldern som nu uppges på väg att friskna till, men är kvar på sjukhus.

De amerikanska smittskyddsmyndigheterna vidtar nu kraftfulla åtgärder för att förhindra en omfattande smitta.

Samtidigt meddelar Storbritannien att samtliga fjorton britter som misstänktes ha smittats inte visades sig ha drabbats av viruset.

4 tim
Anders Tegnell. CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Epidemiolog: "Viruset mindre farligt än sars"

Nya coronaviruset verkar vara mindre farligt än både sars och mers. Det säger statsepidemiologen Anders Tegnell, avdelningschef för Analys vid Folkhälsomyndigheten, till TT.

– Visst är det personer som dör, men i jämförelse med antalet exponerade är det förhållandevis få, om man jämför med sars och mers, säger han.

Tegnell menar att de som dött verkar ha varit väldigt sjuka redan innan de smittats av viruset. Han säger också att svenska sjukvården har god beredskap om coronaviruset når Sverige.

Idag 09:20
Läs mer om Sjukdomsutbrottet i Kina

Välj organisation

Få nyheter från den organisation du väljer